8 март: советски постери

08.03.16 13:23

Мал графички времеплов низ 13 постери за 8 март од времето на Советскиот сојуз!

На постерите, освен потсетување на политичките корени на овој ден, се прикажуваат и мотиви со разни достигнувањата на жените, мајчинството, меѓународното пријателство, па дури и славењето на пролетта и животот.

Извор: www.rferl.org

Слични содржини

Графички Дизајн / Око
Око
Графички Дизајн / Око / Историја
Графички Дизајн / Око
Активизам
Графички Дизајн / Историја

ОкоБоли главаВицФото