Tрансродни портрети кои го доловуваат преминот од женско во машко тело

08.03.2016 14:35
Моќни трансродни портрети кои го доловуваат преминот од женско во машко тело

Портретите на трансродни мажи ги покажуваат двете лица на борбата и успехот во процесот на транзиција. Сликите се суптилни и предизвикуваат емпатија, фокусирани на лузните од операците, влакната на лицето...

Фoтографката се обидува да обрати внимание на виталноста на зборот транзиција, а моделите се заробени во сите фази на процесот.


Портретите на фотографката Мелоди Милмед можат да бидат збунувачко емоционално искуство, особено за оние кои никогаш не биле сведоци, а да не зборуваме за оние кои го доживеале тој премин.


„Сакам да допрам до луѓето. Фотографиите се направени со намера да се развие чувство на разбирање “ – вели фотографката.


Извор: radiosarajevo.ba

Слични содржини

Фотографија / Квир / Историја

ОкоБоли главаВицФото