Архитектура на светлината

29.03.2016 14:16
Архитектура на светлината

Серијата фотографии на либанскиот фотограф Серж Нажар насловена "Архитектурата на светлината" го истражува природното осветлување на објектите во околината на неговиот роден град Бејрут. Kонтрастните црно-бели фотографии на Нажар се фокусираат на геометриските форми, линии и модели на бетонските стрруктури низ градот.

Играјќи си со негативниот простор и тензијата меѓу сончевата светлина и сенката, композициите на Нажар ја одразуваат неговата уметничка филозофија која се однесува на тоа дека „не станува збор за она што го гледаме, туку начинот на кој го гледаме.“


Извор: www.ignant.de

Слични содржини

Јавни простори / Фотографија / Уметност / Око
Јавни простори / Фотографија
Јавни простори / Фотографија
Јавни простори / Фотографија
Активизам / Јавни простори / Фотографија

ОкоБоли главаВицФото