Разговор на Влатко Галевски со екипата на филмот „Џган“

11.04.2016 02:46
Разговор на Влатко Галевски со екипата на филмот „Џган“

На 30 март 2016 премиерно беше прикажан филмот „Џган“, дебитантскиот игран филм на македонскиот режисер Вардан Тозија. Судејќи според реакциите, филмот несомнено внесе свежина, нов импулс и возбуда во македонската кинематографија.

На Окно објавивме избор од неколку осврти кон „Џган“, кои можете да ги прочитате овде.

Во продолжение, можете да го слушнете разговорот на Влатко Галевски со дел од екипата на „Џган“ - режисерот Вардан Тозија, актерите Мартин Ѓоргоски и Дениз Абдула, како и композиторот Александар Пејовски, емитуван на Радио Слободно Скопје. 

Извор: Радио Слободно Скопје