Маргeрита Мороти

12.04.16 03:39

Маргерита Мороти е 28-годишна италијанска уметница која моментално живее во Милано, каде што работи како хонорарен илустратор, а од 2012 година, кaде што заедно со уште неколкумина илустратори е дел од списанието Lucha Libre, палиндром списание за илустрација и уметничка критика. Делата на Мороти се појавуваат во бројни списанија и публикации. Нејзиниот стил е графички и наративен, претставувајќи приказни кои се движат од комични до трогателни, но и духовно поттикнувачки и инспиративни.

 

 

Извор: margheritamorotti.com

ОкоБоли главаВицФото