Нова песна на Белизе Бенд: ЗЕМЈО ЖМРОФСКА

28.04.2016 02:11
Нова песна на Белизе Бенд: ЗЕМЈО ЖМРОФСКА

Белизе Бенд во надградена и проширена варијанта ја објави својата нова песна, „Земјо жмрофска“, како музичка подлога за шарената револуција која се одвива низ улиците на македонските градови.

Во продолжение ја пренесуваме песната и нејзиниот текст. 

ЗЕМЈО ЖМРОФСКА


Земјо Жмрофска,
Ќе те шараме,
Земјо Жмрофска,
Ќе те боиме,
Кој сендвич ќе касне,
Нема да порасне, ЖМДОНИЈО,
Ќе му залетне.

Ќе ги боиме твојте, ЖМРО, згради одвратни,
Ќе ги боиме твојте, ЖМРО, аболиции,
Зградите, Гдомојте
на Рајхстаг ѕидојте, море, ЖМРО,
Не попуштаме!

Протестирам за правда, ЖМРО,
Правда, слобода...
Протестирам за правда, ЖМРО,
Демократија...
Песни ќе се пеат,
Бои ќе се леат, море ЖМРО,
Преку зградите.

Што лопови раѓаш, ЖМРО,
Помилувани,
Што лопови раѓаш, ЖМРО,
Помилувани,
Ние ќе ви дојме,
Со боја ќе бојме море, ЖМРО,
Спомениците...

Ништо не те плаши, ЖМРО, освен СЈО!
Ништо не те плаши, ЖМРО, освен СЈО,
Џабе ви Гдомојте,
На Чавков дронојте, море ЖМРО,
Че си лежите...