Лазо Плавевски: предлог-знаме за шарената револуција

12.05.2016 13:29
Лазо Плавевски: предлог-знаме за шарената револуција

На Шарената револуција ѝ се приклучија и ја поддржаа, меѓу останатите, и голем број македонски уметници. На Окно веќе претставивме некои од нивните дела.

Подолу можете да го погледнете предлог-знамето за Шарената револуција на македонскиот карикатурист и ликовен уметник Лазо Плавевски, изработено заедно со С. Н. со мала помош на М. Г.

Нека се вее бајракот на слободата!

Слични содржини

Активизам / Уметност
Активизам / Уметност
Активизам / Уметност
Карикатура.мк / Стрип / Уметност / Карикатури
Карикатура.мк / Стрип / Уметност / Карикатури

ОкоБоли главаВицФото