„Стани Грујо да заиграш“ - нова песна на Белизе Бенд

30.05.2016 01:45
„Стани Грујо да заиграш“ - нова песна на Белизе Бенд

Белизе бенд објави уште една певлива, сатирична песна во која главен јунак е поранешниот премиер Никола Груевски. „Колку е притисокот поголем, толку се песните повесели“, порачуваат од Белизе бенд.

Подолу ги пренесуваме видеото и текстот од песната.

СТАНИ ГРУЈО ДА ЗАИГРАШ
(ТЕ-К-НО)

СТАНИ ГРУЈО В ЗАТВОР ИДЕШ, ДА ТЕ ГЛЕДАМ В ШУТКА ЈАС.
ЦИНГЕ ЦАНГЕ ОКОВИ - НЕМА ВЕЌЕ ЗГРАДИ, БЛОКОВИ.
ЦИНГЕ ЦАНГЕ ОД СЈО, НЕМА НИШТО ПОУБАВО.
ОПАНИНАНИНАНАЈНИНАНАЈНАЈ, В ШУТКА ИДЕШ НИКИ,
НЕМА НАЗАД, ЗНАЈ! х2

ВРАТИ ГРУЈО ПЛАТАТА ТИ, ТВОЈТА ПЛАТА МИЗЕРНА
КОЈ СИ ШТЕДИ, ТОЈ ИМА, СМЕТКА И ВО ПАНАМА. х2
ОПАНИНАНИНАНАЈНИНАНАЈНАЈ, В ШУТКА ИДЕШ НИКИ,
НЕМА НАЗАД, ЗНАЈ! х2

САМО ЕДНАШ СЕ ЖИВЕЕ ТАКОВ ЖИВОТ ЛАЖОВЕН,
КРАДИ, ГРАБАЈ, РОВАРИ, НА БЕЛИЗЕ ТОВАРИ.
ЦИНГЕ ЦАНГЕ ДЕНАРИ, НЕМА ВЕЌЕ МАЈБАХ ЦВИКЕРИ.
ОПАНИНАНИНАНАЈНИНАНАЈНАЈ, В ШУТКА ИДЕШ НИКИ,
НЕМА НАЗАД, ЗНАЈ! х2

САМО ЕДНАШ СЕ ЖИВЕЕ ТАКОВ ЖИВОТ ЛАЖОВЕН,
ЦИНГЕ ЦАНГЕ РАСПИТИ, НАРОД ЌЕ ТИ НАПЛАТИ. х2
ОПАНИНАНИНАНАЈНИНАНАЈНАЈ, В ШУТКА ИДЕШ НИКИ,
НЕМА НАЗАД, ЗНАЈ! х2

#‎протестирам‬
‪#‎шаренареволуција‬
‪#‎МакедонијаНаНозе‬
‪#‎чесилежите‬
‪#‎паритеназад‬
‪#‎мафијанаробија‬
‪#‎ќепобедиме‬