Изложба на Галапче Галапчев во Мобилната галерија

30.05.2016 12:15
Изложба на Галапче Галапчев во Мобилната галерија

На 31.05.2016, вторник, во 20 часот во мобилната галерија на Паркот на франкофонијата ќе се отвори изложба на Галапче Галапчев.

На изложбата авторот ќе ѝ се претстави на скопската публика со пет поставки од последните 5 години, претходно изложувани во Кавадарци. Поставките „Купувајте македонски производи“, „Деконструкција на традицијата“, „Идеологија“, „Егзодус“, „Девалоризација“ и „Ин аут“ се комбинација од графики и колажи на теми од македонското секојдневие во последната деценија, односно одговор на провокацијата на македонската реалност и преиспитување на современите случувања во општеството.