Кривиот пишува кривични

06.06.16 11:55

Претставуваме уште една серија фотографии на Ванчо Џамбаски од Шарената револуција, овојпат од протестот одржан на 3 јуни 2016.

Граѓаните, со ударниот слоган „Кривиот пишува кривични пријави“ порачаа дека не се плашат од притисоците на режимот. Дел од демонстрантите ги напишаа своите иницијали на грбот, а не изостана ниту традиционалното боење на она што некогаш беа државни институции.

Дел од демонстрантите влегоа во фонтаната на споменикот „Воин на коњ“ и одблизу го боеја криминалот опредметен во СК014.

Слични содржини

Активизам / Фотографија

ОкоБоли главаВицФото