Не е сценарио за филм, не, живот е

02.07.2016 11:39
Не е сценарио за филм, не, живот е

Во Амбасадата на САД - прием.

Нашите сите отопорени таму. Божемски раздрагани,
божемски трогнати од 4 јули, божемски дотерани, божемски на прием се родени. Фрштат селфија.

Огномет.

Неколку квартови подолу, ЕБР, сопцовки и навреди тепа деца - студенти кои се пример за свесни и совесни граѓани, бранејќи неколцина надежни криминалци, кусоврати регрути на ЖМРО.

Се прибирам дома со горчина и гнев, а во главата сè уште ми одекнуваат де огнометот, де молбите на една мајка да пренесам на ќерката студентка да се чува...

Ја пуштам последната епизода на ГОТ. Да ме прашаш, не знам, не памтам што сум гледала...

Не е сценарио за филм, не, живот е...

Ќе повратам...

Извор: Фејсбук профилот на авторката
Фотографија: Ванчо Џамбаски