OSSA

18.07.16 13:34

OSSA е кратка стоп-анимација која го прикажува фасцинантиот танц низ времето и просторот на една уништена кукла.

Автори на оваа моќна и хипнотизирачка метафора за животот се Дарио Имброњо и Џанкарло Мориери, кои за ова свое дело ја добија наградата од публиката на фестивалот Stop Motion Barcelona 2016.

OSSA from IMBRO on Vimeo.

Слични содржини

Око
Око
Око
Око

ОкоБоли главаВицФото