Хуманитарна изложба за жртвите од саботните поплави

08.08.2016 03:37
Хуманитарна изложба за жртвите од саботните поплави

На 6 август Скопје го зафати страшно невреме, во кое повеќе од 20 луѓе ги загубија животите. Поради ужасниот и трагичен настан, на 9 август (вторник) во 20:00 ч. во Концепт 37 ќе се одржи хуманитарна изложба во која ќе учествуваат повеќе од 80 уметници (сликари, графичари, цртачи, писатели, дизајнери на накит) од неколку македонски градови, со цел да се соберат барем дел од неопходните финансиски средства за помош на жртвите од поплавите.

Досега учеството на изложбата го потврдија следниве уметници:

Дороти Пачкова
Јана Јакимовска
Ивана Настески
Апостолова Башкар Иванка
Ана Миланова
Лилика Стрезоска
Касиопеја Наумоска
Оливера Ќорвезироска
Гордата Хаџи Николова Малашев
Лидија Пачемска Џонс
Ронит Бергман
Снежана Сани Богдановска
Анка Андреева
Aleksandra Petkova Gianeli
Ана Јовковска
Лидија Георгиева
Ана Андонова
Биби Клечакоска
Gordana Vincic
Ена Зафировска
Натали Ристовска
Лора Соколова
Маја Џеповска
Марија Сотировска
Ања Или Ева
Ем Елефантски
Ана Петровска
Калина Игновска
Ана Јовановска
Илина Поповска
Farina's handmade
Геновева Качуркова
Маријана Иванова
Eli Ain
Маја Стојковска
Алма Идризи
Кристина Божурска
Александра Зиновски-Вилиќ
Викторија Попоска
Маја Кировска
Дафина Џепароска
Билјана Бинчев
Snegana Melnik
Жани Гелевска
Јана Ацевска
Ruki Chuki
Нита Муча
Леа Варошанец
Маја Чанкуловска
Натали Николовска
Дијана Томиќ
Bapsy Culkin
Melani Digit
Симонида Филипова Китановска
Ненад Тонкин
Стевчо Наумоски
Милан Андов
Љубиша Камењаров
Иван Блажев
Игор Тошевски
Марко Вујисиќ
Иван Ивановски
Ване Костуранов
Митко Гогов
Матеј Богдановски
Тони Димитров
Sali Ertunc
Ханис Багашов
Igor Lj Ljubac
Урош Вељковиќ
Зоран Кардула
Александар Наумчески
Ѓорѓи Митрески
Ристо Јосифовски - Ромбо
Глигор Кузмановски
Никола Пијанманов
Ѓорѓе Јовановиќ
Иван Шопов
Сашко Илов - Дете
Владимир Лукаш

Слични содржини

Активизам / Уметност

ОкоБоли главаВицФото