Катастрофата од седми август низ фотографии

12.08.2016 13:39
Катастрофата од седми август низ фотографии

Во невремето што го зафати Скопје и околината вечерта на 6 спроти 7 август, загинаа 22 лица, има голем број повредени, а некои сè уште се водат како исчезнати. Освен човечките жртви, причинета е и огромна материјална штета: уништени куќи, однесени автомобили, поплавени земјоделски површини...

Граѓаните се иритирани од бавната реакција на надлежните, потфрлањето на институциите задолжени за превенција на поплави, сè повеќе се зборува за случаи на злоупотреба на помошта која пристигнува од сите страни, додека голем број волонтери се на терен во обид да им помогнат на настраданите.

Во продолжение, пренесуваме дваесетина фотографии кои ги прикажуваат ужасните последици од поплавата и обидот на луѓето од погодените подрачја да си го вратат животот во нормала.

Борче Поповски

Роберт Атанасовски

Роберт Атанасовски

Роберт Атанасовски

Роберт Атанасовски

Reuters

Маја Златевска

Георги Личовски

Б. Адеми

Reuters/Stringer

Reuters/Stringer

Reuters/Stringer

Reuters/Stringer

Георги Личовски

Борис Грданоски

Георги Личовски

Георги Личовски

Борче Поповски

 

Георги Личовски

Георги Личовски

 

Насловна фотографија: Борче Поповски