Најдобрите детски фотографии од конкурсот B&W Child 2016

16.08.2016 12:54
Најдобрите детски фотографии од конкурсот B&W Child 2016

„Скок“, Елен Осдиек, САД (прво место во категоријата Силуета)

Преку овој уникатен и популарен конкурс за фотографија се избираат најдобрите фотографи од целиот свет кои заедно ја слават уметноста на B&W CHILD 2016. Организаторите на конкурсот ги споделуваат добитниците на прво, второ и трето место од првата половина на конкурсот B&W CHILD за 2016 година.

Без наслов, Алисија Бродовиц, Полска (прво место во категоријата Уметничка фотографија)

„Одмор“, Ана Ајтнер, Холандија (трето место во категоријата Силуета)

„Животот на Балканот“, Истван Керекес, Унгарија (прво место во категориите Документарна и Улична фотографија)

„Момчештво“, Алисија Пиетрас, Полска (второ место во категоријата Портрет)

„Молецот“, Кели Тијак, Австралија (трето место во категоријата Уметничка фотографија)

„Дождлив ден“, Ренато де Паула (второ место во категориите Уметничка и Улична фотографија)

Без наслов, Олга Агеева, Русија (прво место во категоријата Начин на живот)

„Под сенка“, Кели Брд, В. Британија (трето место во категоријата Начин на живот)

Tанцувачка со панделки, Ешли Вотерс, Канада (второ место во категоријата Силуета)„Невестински игри“, Зинаида Терентјева, Латвија (второ место во категорија Уметничка фотографија)„Мрзлив ден“, Џулија Ерз, Германија (трето место во категориите Документарна и Улична фотографија)

„Караван“, Кели Тајак (второ место во категоријата Начин на живот)

Извор: blackandwhite.childphotocompetition.com

Слични содржини

Фотографија / Балкан / Историја

ОкоБоли главаВицФото