Терариумски накит кој чува парчиња од природниот свет

18.08.2016 14:21
Терариумски накит кој во себе чува парче природа

Она што живее во длабочините на темните шуми од бајките, самовили, вештерки и сирени, дел од тој магичен свет живее и во секое парче дизајн што го прави дизајнерката Тони Риелвес.

Терариумите даваат еден свеж и нежен допир на природност во просторот, а дизајнерката Тони Риелвес овој аспект го развива преку дизајнирање на модни додатоци кои на елегантен начин чуваат парчиња од природниот свет.

Нејзиниот терариумски накит обичната облека ја претвора во стилски, и по малку чудни ансамбли со вметнување на вистински суви цветови, мов, и скапоцени камења во стаклените приврзоци во форма на полукуполи, прикачени на бронзени и сребрени ланчиња.

Риелвез е обучена како техничка илустраторка, а првпат почнала да се занимава со изработување на накит гледајќи го како решение за надминување на креативна блокада. Сега, оваа креативна работа се претвора во нејзина страст и најпосакувана форма на изразување.

„Голем дел од она што ме инспирира во работата има врска со магијата и фантазијата“ – објаснува таа, „она што живее во длабочините на темните шуми од бајките, самовили, вештерки и сирени, дел од тој магичен свет живее и во секое парче дизајн што го правам.“

Исклучителните дела на Риелвез се продаваат во нејзината Etsy продавница, Siamesa.

Извор: www.etsy.com