Шлаканици за груевистичката глупост

04.09.2016 11:54
Шлаканици за груевистичката глупост

Доказите за лудилото и безумието на Груевски и груевистите ги среќаваме на секој чекор. Но, сè поприсутни и знаците на креативен отпор против истите. 

Еден од посветлите примери во тој поглед се сатиричните монтажи на Александар Дојранлиев, кои се вистински мали шлаканици за глупоста на режимот што ја упропасти Македонија.

Подолу претставуваме избор од петнаесетина негови монтажи, кои истовремено се и некаков вид хроника на катастрофалното владеење на ДПМНЕ, но и важен и моќен симболички отпор.

ОкоБоли главаВицФото