Музика од сенки

28.09.16 14:18

Интерактивната инсталација Mesa Musical Shadows ги користи сенките од минувачите за да произведува звуци од нивните движења. Оваа извонредна креација е дело на канадското студио Daily tous les jours од Монтреал, а изработена е за Mesa Arts Center во Аризона.

Интерактивниот под е опремен со посебни сензори за светлина и звучници кои се активираат на сенките на минувачите, зависно од нивната позиција.

Mesa Musical Shadows from Daily tous les jours on Vimeo.

ОкоБоли главаВицФото