Изгубени ангели

10.10.16 13:18

На 10 октомври секоја година во светот се одбележува Меѓународниот ден на бездомништвото, со цел да се обрне внимание на овој проблем кој зема сè поголем замав во светот.

По тој повод, ја претставуваме серијата фотографии „Изгубени ангели“ („Lost Angels“) на американскиот фотограф Ли Џефрис, со која то се обидува да го сврти вниманието на општеството кон овие маргинализирани луѓе.

Кога работел на серијата фотографии, Џефрис одлучил да живее во различни заедници на бездомни луѓе неколку недели, за да ги разбере вистински условите за живот со кои сиромашните и бездомниците се соочуваат, но и за да се зближи со нив, кршејќи ја границата фотограф-модел.

Извор: Bored Panda

Слични содржини

Фотографија / Книжевност / Настан / Око
Фотографија / Книжевност / Око
Фотографија / Книжевност / Око
Фотографија / Наука / Око

ОкоБоли главаВицФото