Прилеп 1941-1948

12.10.16 16:40

Претставуваме ретка снимка од животот во Прилеп за време на фашистичката окупација во  Втората светска војна, периодот по востанието и по ослободувањето.

Станува збор за исечок од стар документарен филм, снимен 1948, но за жал, на интернет не постојат детални податоци во врска со авторството на документарецот.

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото