Време е за крај!

17.10.2016 14:16
Време е за крај!

Вчерашниот собир на ВМРО-ДПМНЕ во салата „Борис Трајковски“ во Скопје, проследен со кампањата за крај на кризата, го инспирираше Александар Дојранлиев да го даде и својот сатиричен придонес за крајот на политичката криза во РМ. 

Во продолжение, можете да погледнете како Дојранлиев ги проследи подготовките, текот и завршувањето на големиот административен собир на ВМРО-ДПМНЕ.

 

Груевски медитира со состојките за сендвичи за административците кои ќе присуствуваат на собирот.

 

На само ден пред големиот собир, Груевски има кошмар: зарем вака ќе завршам?!

 

Билборд за регрутирање на партиската војска вдомена во државната администрација.

 

Освен со билборди, ДПМНЕ има и помалку суптилни методи за регрутирање и мобилизирање на членството.

 

Видео од генералната проба пред собирот: Сцена од обраќањето на Големиот Лидер пред народот.

 

Најискрениот дел од говорот на Груевски:

 

Промотивно интонирање на благо изменетата верзија на химната на ВМРО-ДПМНЕ:
Ден потоа: Груевски крај ролетната од својата кампања, во не баш добро расположение.

 По завршувањето на собирот, мал брејнсторминг на дизајнерскиот тим на ДПМНЕ: освен партиската химна, да се промени и државното знаме?