Родот и рекламата

22.10.16 14:40

Во историјата на рекламирањето, жените често се прикажани како подредени на мажите, а денес, сексуализацијата на жената во рекламите е уште почеста појава.

Стандардите за убавина од рекламите влијаат на начинот накој жените и мажите гледаат на женското тело. Според одредени студии, повеќе од половина рекламите во списанијата за жени ги претставуваат жените како објекти, или сексуално субмисивни.

Но, како би изгледале рекламите кога родовите би си ги замениле улогите?

Извор: Good 

Слични содржини

Квир / Око

ОкоБоли главаВицФото