Водач

25.10.2016 09:23
Водач

Водачот е проблематичен,
нималку симпатичен,
но харизматичен.

Пред нас е морничавата слика
на неговата светла прилика.

Зад неговите нашминкани лица
цвркоти мртва полнета птица.

Се прави владин пулт
за неговиот пластичен култ.

Неговиот пластичен стап
личи на Титовиот - на мајтап.

Многу повеќе е лактовит
отколку куровит.

Препев: П. В.
Монтажа: Александар Дојранлиев
Извор на песната: Јеж 1/2016

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото