Зоран Кардула: редизајн на советскиот конструктивизам

04.11.2016 14:20
Зоран Кардула: редизајн на советскиот конструктивизам

За македонскиот графички дизајнер и уметник Зоран Кардула, уметноста на Русија од дваесеттиот век е една од најголемите и најчестите инспирации. Тој често се навраќа на мотиви од минатото и прави своевидни омажи преку редизајн.

Досега на Окно го претставивме со редизајнираните логоа (прв и втор дел) и омоти од плочи од Југославија. Во најновата серија, Кардула прави редизајн на конструктивистички мотиви од СССР.

Извор: Boredpanda

Слични содржини

Графички Дизајн / Историја
Графички Дизајн / Историја
Графички Дизајн / Историја
Графички Дизајн / Историја

ОкоБоли главаВицФото