Сузан: музата на Коен

25.11.16 03:53

Претставуваме краток разговор со Сузан Вердал, жената која го инспирирала неодамна починатиот легендарен музичар Леонард Коен да ја напише „Сузан“, една од неговите најславни песни.

Разговорот е извадок од документарниот филм „Girls in Pop Songs“ снимен 2011 година. Во него, Сузан Вердал го објаснува својот однос со Коен, го раскажува својот животен пат и го опишува чувството кога денес ќе ја чуе „Сузан“.

Слични содржини

Екологија / Око
Музика / Око
Музика / Око

ОкоБоли главаВицФото