Дизајнерите против режимот: Гласам против...

08.12.2016 15:09
Дизајнерите против режимот: Гласам против...

#ГласамПротив е иницијатива на група македонски дизајнери за рушење на диктатурата во која сите сме заробени. „На 11 декември гласај по своја волја и застани ПРОТИВ примитивизам, невкус, корумпираност, криминал, тортура, кич...“, порачуваат дизајнерите на својот блог.

На Окно претставуваме избор од постерите на македонските дизајнери. (Бидејќи на блогот авторите не ги потпишале своите постери, ги потпишавме само оние дела кои авторите самите ги објавиле социјалните мрежи. Ги повикуваме авторите на непотпишаните дела, доколку сакаат да бидат потпишани, да нè контактираат преку Фејсбук страницата на Окно.)

Мики Стефаноски

Зоран Кардула

Небојша Гелевски

Златко Пармаковски

Непознат автор

Марко Јанев

Маида Амети и Енес Север

Непознат автор

Зоран Кардула

Непознат автор

Горан Костовски

Непознат автор

Гуџим Нухиу

Сања Велјаноска

Ѓорѓе Јовановиќ

Васил Шемкоски

Ване Костуранов

Иван Татарчев Дургутовски

Вања Шерметкоски и Игор Делов

Драгана Заревска

Сите постери можете да ги погледнете на блогот #ГласамПротив.

Слични содржини

Активизам / Графички Дизајн / Екологија
Активизам / Графички Дизајн / Уметност / Настан
Активизам / Графички Дизајн / Уметност
Активизам / Графички Дизајн / Живот / Уметност

ОкоБоли главаВицФото