Ирена Ристиќ со музичка порака до фановите на Ќосето

17.12.2016 21:35
Ирена Ристиќ со музичка порака до фановите на Ќосето

Актерката Ирена Ристиќ, позната и како дел од сатиричниот „Белизе бенд“, со преработка на песната „Дојди ти“ од Ристо Бомбата, хит-песна од деведесеттите, им се обраќа на оние што повикувајќи се на Ќосето се закануваат со колеж на политичките неистомисленици.

„Дојди ти, дојди ти,
Со ножеви наострени,
Дојди, Ќосе, да нѐ кољеш цела ноќ!
Глави ќе ни летаат од твојте силни закани,
Но, џабе ви е, пак сте си неписмени...“