Пожар

19.12.2016 13:06

Ветрот од далеку носи гаровина.
Гасете дури е време!

Од другата страна на ридот
сузбиван и задишен
лази помешечки нагоре
огнот.

Гасете дури е време!

Тој брза да стигне на сртот
до првиот мрак,
за да се исправи горе спроти небото
со сиот раст,
да блесне
величествено страшен
пред да заслегува ваму.

Гасете дури е време!

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото