Гнев

20.12.2016 14:19

Студена пот по челото,
студена пот под мишките.
Бигор го вкочанил телото,
нечујно тлеат издишките.

Тешко се гледа некаде крајот,
надежта барем да се спаси.
Те крепи само гневот
со право клетви да гласи.

Но зар е и тоа некаква утеха –
да плукаш по гнаси!

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото