Лана сутра

26.12.16 01:45

Кубанскиот уметник Ерик Равело е познат по способноста да се соочи со табуата преку бестрашните, провокативни дела. „Лана сутра“ (од шпанскиот збор „лана“ што значи волна) е серија инсталации кои се посветени на љубовта, човечноста и сексуалноста, прикажани буквално, преку сексуални пози во интензивни бои.

„Јас сум човечко суштество и не верувам во граници. Мислам дека светот му припаѓа на секој што е роден на Земјата. Ова е моја планета, наша планета. Ниеден човек не е остров. Да, роден сум во Куба, но пред сè, роден сум на планетата Земја. Би сакал да верувам дека ’Лана сутра’ зборува за универзалната љубов која ја укинува различноста“, вели Равело.

Извор: collater.al

Слични содржини

Око

ОкоБоли главаВицФото