Хотели

29.12.2016 04:52
Хотели

Вдовица-соба
Меѓу нас ѕид е
В никоја доба
Нов гостин иде

Дали ќе плати
Газда се грижи
Зад многу врати
Секој се движи

Пајтони вреват
Грд како муле
Чад остар крева
Сосед со луле

Собарко бедна
Со куцо ноже
Врз тебе веднат
Се молам божем

Јазичен котел
Глув за правило
Овој е хотел
збркан Вавилон

На трите ката
Клуч в брава гребе
Зад своја врата
Секој со себе

Препев од француски: Влада Урошевиќ
Слика: Синта Видал

ОкоБоли главаВицФото