Викторијански новогодишни честитки

31.12.2016 04:44
Викторијански новогодишни честитки

На крајот од 2015 година, непосредно пред да ја дочекаме 2016, претставивме серија чудни, бизарни, а во некои случаи и морбидни викторијански новогодишни и божиќни картички.

Овој пат, претставуваме колекција од истиот историски период, но во случајов ја прикажуваме „питомата“ страна на викторијанските новогодишни честитки.

Извор: Library of Birmingham

Слични содржини

Графички Дизајн / Историја
Графички Дизајн / Свет
Живот / Историја
Графички Дизајн / Книжевност / Уметност
Графички Дизајн / Живот / Историја
Активизам / Графички Дизајн / Живот / Историја

ОкоБоли главаВицФото