Dannyboy

11.01.17 13:33

„Dannyboy“ е краток анимиран филм на режисерот Симон Линен, кој авторот го нарекува „документарец“ за животот на Дени, неговите неуспеси и разочарувања и животот како уметник и идиот истовремено.

Филмот бил дел од селекцијата на десетина фестивали, а добитник е на посебна награда на јапонскиот New chitose airport festival 2016.

Dannyboy from Simon `lynen on Vimeo.

Слични содржини

Око
Око
Око
Око

ОкоБоли главаВицФото