Чудовиштата од Скопје

29.01.2017 15:22
Чудовиштата од Скопје

Чудовишта „запоседнаа“ споменици и обjекти во Скопје за да укажат на проблемите со кои младите се соочуваат во градот.

Нивниот револт го доловија членовите на Медиа/Арт клубот при Младинскиот образовен форум.

Фотографиите и илустрациите беа дел од изложбата „Чудовиштата од Скопје“, која се одржа минатиот месец. Во продолжение, ви ги претставуваме нивните дела.

Фотографија и илустрација: Нора Николовска

Фотографија и илустрација: Магдалена Димковска

Фотографија и илустрација: Магдалена Димковска

Фотографија и илустрација: Исидора Здравковска

Фотографија и илустрација: Ивана Лозановска

Фотографија и илустрација: Ивана Лозановска

Фотографија и илустрација: Ивана Лозановска

Фотографија и илустрација: Ања Диздаревиќ

Фотографија и илустрација: Андреа Илиевска

Фотографија: Ивана Лозановска, Илустрација: Гaja Смилевска

Фотографија: Андреа Илиевска, Илустрација: Гаја Смилевска

Фотографија и илустрација: Тамара Богдановска

Фотографија и илустрација: Тамара Богдановска

Фотографија и илустрација: Нора Николовска

Фотографија и илустрација: Нора Николовска

Фотографија и илустрација: Ерина Поплавска

Фотографија и илустрација: Ерина Поплавска

Извор: Радио МОФ

 

Слични содржини

Општество / Активизам / Графички Дизајн
Општество / Јавни Простори / Став
Општество / Активизам / Свет / Психологија
Општество / Јавни Простори

ОкоБоли главаВицФото