Драчево во 1954 година низ објективот на Џоел Халперн

10.02.2017 04:16
Драчево во 1954 година низ објективот на Џоел Халперн

Џоел Мартин Халперн e американски антрополог кој работел низ различни региони во светот - од Алјаска до Лаос, но најпознат е по своите студии за Балканот.

За време на престојот во Македонија, направил голем број фотографии. Подолу можете да погледнете дел од неговата фотографска документација од Драчево во 1954 година. Фотографиите се направени за време на прославата на празниците Спасовден и Видовден, во месеците мај и јуни.

Сите фотографии можете да ги погледнете на Фејсбук страницата Macedonian Time Travel.

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото