„Буљаш! Да ми се љуљаш“, и други цртежи

18.02.2017 15:19
„Буљаш! Да ми се љуљаш“, и други цртежи

Претставуваме деветнаесет цртежи на Владимир Лукаш, од сè уште ненасловената серија која овој македонски уметник секојдневно ја надополнуваЦртежите ги содржат сите елементи по кои е препознатлив: хуморот, бизарноста, гротеската, текстуалниот коментар инкорпориран во самиот цртеж, автоиронијата, одредената доза инфантилност, но и поетичност...

 

ОкоБоли главаВицФото