Динамичните пикселизирани скулптури на Хсу Тунг Хан

21.02.2017 02:48
Динамичните пикселизирани скулптури на Хсу Тунг Хан

Тајванскиот скулптор Хсу Тунг Хан, користејќи го дрвото како материјал, се покажува како вистински мајстор за „сложувалки“ и создава неверојатни фигуративни скулптури.

Овој современ уметник гледа на скулптурата како на сложувалка, внимателно сместувајќи го секое парче дрво во основата на скулптурата. Заеднички елемент на сите скулптури на Хан е пикселизацијата, која им дава извонредна динамика и прави фигурите да изгледаат како да се во движење.

Извор: blog.xuite.net/hsutunghan6/

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото