Накурчено писмо

16.03.2017 12:10
Накурчено писмо

Драги политичари, свињи антраксоидни…

Откако ни ги испадивте другарите, родителите, љубовниците, дечковците, швалерите, бившите и идните у пичку си матер,

откако ја забранивте инфузијата на малите градовите шо дишат на апарати со тоа шо сè е сконцентрирано у Скопје, а Скопје го направивте евтина гротеска (почнаа луѓето да си вадат очите едни со други, не припаѓат сите таму),

откако направивте обичните смртници да не си ги обновуваат пасошите туку да аплицират за бугарски,

откако ги направивте вашите спермосркачи рок-ѕвезди, а рок-ѕвездите депресивни алкоси и џанаци,

откако им дадовте за право на вашите штрумфови со пендреци да праат ршум,

откако си ги запосливте пиуните по администрација,

откако посеавте снобизам и створивте страв кај сиромаштијата со моронско-каубојски стил,

откако им ги побелевте предвреме косите на нашите со напорни закони и исфорсирани казни и даноци,

откако наметнавте фашистички амбиент со идиотски уцени,

имате лице да си ги собирате стадата и да продавате имбецилни иронии и ненормални резони за тоа дека ќе биде добро и дека сте подобри едни од други после оваа бура од бомби, афери и просерувања, дека ќе биде утописки фино и сите ќе какаме виножита у розеви дневни.

Од такви дабови како вас и од такви мукокрици шо ви даваат аплауз сме на овакво дереџе.

Не планирам да делам колективен идентитет со гомна у костуми и со затнати муцки.

Ви пожелувам на вас, на тие околу вас, на вашите претходници, бавна и мачна смрт, зашо го искористивте грбот на народот за да прејдете од политичари у милионери и зашо унакажавте миљон животи.

СÈ ДА ВИ ЕБАМ!

 

Извор: cisterna.mk

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото