Пролетна урбана акција за разубавување на јавниот простор

05.04.2017 00:04
Пролетна урбана акција за разубавување на јавниот простор

Група активисти започна пролетна герилска акција во Скопје, со цел да го разубави урбаниот јавен простор. Во Паркот на франкофонијата, тие поставија канделабри во вид на човечки фигури кои држат отворени чадори.

„Со оваа акција започнуваме циклус на пролетни урбани акции за разубавување на јавниот простор во Скопје и другите градови во Македонија, но и на Балканот. И понатаму остановаме посветени и на акциите што ќе ги артикулираат актуелните проблеми со којшто се соочуваат нашите граѓани“, велат активистите.

Слични содржини

Активизам / Јавни простори / Уметност
Активизам / Јавни простори
Активизам / Јавни простори / Екологија
Активизам / Јавни простори / Екологија

ОкоБоли главаВицФото