Dulzura

11.04.2017 12:43

Води љубов со мене на шпански,
не на тој другиот јазик.
Те сакам juntito a mi,
нежно како зборовите со кои му гугаш
на бебе. Сакам така
да ме успиваш, mi bien
querido, и така да ме сакаш.

Те сакам во устата
на своето срце, под харфата
на своите зглобови,
во слаткото ткиво на мангото,
во златото што се ниша од мојот врат
и од ушните ресички.

Изговори ми го името! Кажи го!
Точно онака како што треба.
Сакам да знам дека сум те знаела
и пред да те запознаам.

Превод: П. В.

Оригиналната песна

 

Слични содржини

Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото