Една година од Шарената револуција

13.04.2017 11:21
Една година од Шарената револуција

Откако на 12 април 2016 беше донесена криминалната аболиција од страна на претседателот Ѓорге Иванов, граѓаните масовно излегоа на протести, најпрво во Скопје, а потоа и во други градови. Иако подоцна аболицијата беше повлечена, граѓаните не престанаа да се бунтуваат против неправдата и злосторствата на режимот.

Серијата протести набрзо го доби името „Шарена револуција“, а шарањето на зградите на институциите окупирани од режимот стана заштитен знак на протестите.

сроден прилог

Слични содржини

Активизам / Фотографија
Општество / Активизам / Фотографија
Активизам / Фотографија
Активизам / Фотографија
Општество / Активизам / Фотографија
Општество / Активизам / Фотографија
Активизам / Фотографија
Општество / Активизам / Фотографија

ОкоБоли главаВицФото