За работите да останат цели

20.04.2017 19:53

Во полето сум
отсутност на поле.
Секогаш е
така.
Каде и да сум
она сум што го нема.

Кога чекорам
го делам воздухот
и секогаш
воздухот се склопува
за да го исполни просторот
каде што беше моето тело.

Сите имаме причини
за движење.
Јас се движам
за работите да останат цели.

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото