Планета под притисок

25.04.17 11:20

„Планета под притисок“ е втор филм на Moth Collective продуциран за програмата Global Canopy, кој се занимава со начинот на кој зголемената човечка популација влијае врз природните ресурси.

Може ли неодговорното однесување на човекот кон природните богатства да доведе до планета без вода, енергија, храна и живот?

Planet Under Pressure from Moth on Vimeo.

Слични содржини

Екологија / Око
Екологија / Око
Екологија / Око
Активизам / Екологија / Око

ОкоБоли главаВицФото