Април во Скопје

05.05.2017 10:25
Април во Скопје

се живее
на улица.

во дебар маало живот.
во кучкар маало војна.

бесни кучиња
растени на коски
мирисаат страв.
тие жедни за крв
јас желна за прошетка
под крошни натежнати
- слободна.

не се плашам.

мојот април
не е како твојот.
мојата пролет
мириса на
зачин, сласт
храброст и страст
- твојата на смрт.

не сум како тебе.
немам иста боја.

крвта не е боја.
бојата се брише.

Слика: Тамара Забазноска

Слични содржини

Книжевност
Јавни простори / Книжевност
Книжевност
Книжевност

ОкоБоли главаВицФото