Скејтерите пред Влада во 80-тите и 90-тите години

19.06.17 12:06

Веста дека скејтерите се вратија кај Владата ги израдува многумина во Скопје. Тоа е традиција која потекнува од крајот на 80-тите и почетокот на 90-тите години и значи слобода на урбаниот израз.

Дарко Наумовски, еден од првите скејтери, се сеќава на моментите поминати со своите другари пред поранешното седиште на централниот комитет на Комунистичката партија, а денес на Владата, и вели дека може да се напише цела книга.

Во продолжение, ги споделуваме неговите фотографии од македонската скејт сцена во 80-тите и 90тите години:

 

Извор: www.radiomof.m

Слични содржини

Око / Историја

ОкоБоли главаВицФото