Постери на Зоран Кардула посветени на Македониумот во Крушево

23.06.2017 13:17
Постери на Зоран Кардула посветени на Македониумот во Крушево

Уметникот и графички дизајнер Зоран Кардула е познат во јавноста пред сè по своите популарни редизајни во чест на југословенскиот графички дизајн, советскиот конструктивизам, а негови постери беа вклучени во протестната иницијатива Гласам против.

Меѓу другото, Кардула објави и серија редизајни посветени на славните модернистички споменици од Југославија.

На оваа серија, Зоран Кардула се надоврзува со шест постери посветени на Македониумот во Крушево.

Слични содржини

Графички Дизајн / Око
Графички Дизајн / Око
Активизам / Графички Дизајн

ОкоБоли главаВицФото