Музеј на промашувањата

25.06.17 11:56

Семјуел Вест е куратор во Музејот на промашувања во Хелсингборг, Шведска, каде на едно место се собрани голем број пропаднати иновации.

Во три минути, Вест нè запознава со дел од иновациите кои, оправдано, доживеале целосен неуспех, но обрнува внимание и на она што можеме да го научиме од ваквите промашувања.

Inside the Museum of Failure from NBC Left Field on Vimeo.

Слични содржини

Технологија / Музика / Око
Око
Технологија / Уметност / Око

ОкоБоли главаВицФото