The Brooklyn Art Library

29.06.17 15:51

За библиофилите, библиотеката не претставува обична архива, туку вистинско магично место. Но, Бруклинската библиотека за уметност претставува нешто посебно - сочинета е од илјадници бележници и блокчиња за скицирање на уметници од целиот свет.

Од ученици од Судан, до реномирани њурошки илустратори... Секој може да пополни тетратка со своите скици и да ги испрати до библиотеката. Библиотеката им дава на заинтересираните уметници период од 10 месеци да пополнат бележник и потоа да го испратат назад.

 

Слични содржини

Око

ОкоБоли главаВицФото