Мајкл Џон Хантер: уметник кој си игра со размерот и перцепцијата на предметите

03.07.2017 12:12
Мајкл Џон Хантер: уметник кој си игра со перцепцијата

Мајкл Џон Хантер е уметник кој во најголем дел од своите дела се занимава со човечката перцепција и тоа како го гледаме светот со помош на слики и фотографии. Хантер си игра со размерот, а главна алатка за неговите дела е фотоапаратот.

Во неговиот последен проект, тој фотографира екстремно големи скулптури сместени на јавен простор, но тоа го прави на таков начин што тие на фотографиите изгледаат како минијатури.

Извор: www.michaeljohnhunter.com

Слични содржини

Фотографија / Живот / Уметност
Активизам / Фотографија / Уметност
Општество / Фотографија / Култура / Уметност

ОкоБоли главаВицФото