Екатерина Паниканова

12.07.17 13:17

Екатерина Паниканова е руска уметница која е родена во Санкт Петербург, а живее и работи на релација Рим-Санкт Петербург. Нејзините дела се претставени на десетици изложби, главно во Русија и Италија.

Паниканова е пред сè позната по тоа што како подлога за своите слики користи голем број стари книги, сликајќи врз нивните страници, што на крајот создава возбудлив ефект на своевидна распрсната сложувалка.

Извор: www.ekaterinapanikanova.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото